Surburbicon

instruktør- George Clooney                 Premiere: 7/12-2017

Efter anden verdenskrig bygges parecelhuse i stor stil i forstæderne til store byer i USA.
Der trives den amerikanske drøm, og de hvide familier kan leve i fred og fordragelighed bag liguster hækkene.I denne by vi følger i filmen, spoleres idyllen hurtigt da en sort familie flytter ind, og en af kvarterets familier udsættes for et groft røveri. Det får fatale følger, både for den ramte familie,den nye sorte familie og resten af forstaden.
Matt Damon spiller faderen, Julienne Moore spiller moderen og også hendes tvillinge søster som bor hos dem, da moderen har mistet føreligheden ved en trafikulykke, som hendes mand var skyld i.
Hele byen koger efter røveriet, og vil finde en syndebuk der kan få skylden, og deres øjne falder på den sorte familie .

⭐️⭐️⭐️⭐️
========

FERDINAND

Premiere: 14/12-2017
=============================
Den fredselskende tyr Ferdinand er en film der er lavet efter bogen af Munro Leafs i 1936. Disney viste i 1938 en kort tegnefilmsversion om tyren, og fik en Oscar for den.
Nu er den tilbage i spilefilms længde.
Ferdinand som elsker at sidde under en korkeg, og dufte til blomsterne bliver moppet af de andre tyrekalve, for de drømmer om en gloværdig karriere i arenaen. De ved ikke at en tyr ender sine dage , når den kæmper i arenaen.
Det finder Ferdinand ud af, da hans far ikke vender hjem til gården efter en kamp. Han flygter og ender ude på landet hos en gårdmand, som har en kærlig og dyrevenlig lille datter, og hun tager sig kærligt af den lille tyr.
Bonden dyrker blomster som han sælger på marked, men en dag er Ferdinand blevet for stor til at komme med, men han løberderhen selv, og der bliver han stukket af en bi,
Det gør ham balstyrisk og han flyver rundt og smadrer alt. Den mand der køber  tyre op ser det, og vil ha fat i Ferdinand da han tror han er vild efter at komme i kamp.så går
Jagten ind. Ferdinand vil redde  sine venner fra gården, de andre tyrekalve, nogle pindsvin
Og en altædende ged som har hjulpet Ferdinand med at flygte.
Vi aner julehåb om fred, og ønsker alle kunne, være som den søde tyr.
Filmanmelder på denne film er Marcus på 7 år og Matilda på 5 år, de var meget enige om 🌟🌟🌟🌟🌟🌟

STAR WARS –  THE LAST JEDI.                                         Premiere: 13/12-2017
======================
The first order har trængt Modstandsbevægelsen tilbage til en enkelt flåde. Den er fanget under en voldsom beskydning, og om kort tid vil dens skjold bryde sammen.

Jedi aspiranten Rey opsøger den sagnomspundne Luke Skywalker, som nu er blevet en
Sur og indelukket eneboer. Han har besluttet ikke at give sin viden om kraften videre til
andre, efter hans nevø Kylo Ren har sluttet sig til overfasisten Snoke.
Men Kylo Ren plages også af dårlig samvittighed, og da han og Rey knyttes sammen på en overnaturlig måde, lærer de af hinanden på godt og ondt.
Det komplekse forhold mellem de to er filmens hovedtema. Det gode mod det onde, og det er jo evig aktuelt.
Der nye kuld af karakterer gør det godt og Star Wars universet bliver mere morsomt med nye jokes, men er selfølgelig også krigerisk og alvorligt.
The Last Jedi er den længste film i serien, og den første halvdel er lidt træg med at komme igang, men så sætter den fart.
🌟🌟🌟🌟🌟
===========