Vores flyvende farmor har været i biffen og anmelder 3 af tidens nyeste film:

Aldrig mere imorgen.                                  Premiere: 31/8-2017.
———————
Drama/dansk.
Filmen handler om den storskrydende kunstner Thorvald, spillet af Erik Clausen, som også har instrueret filmen. Thorvalds ego når op til skyerne og han tror han er uundværlig og udødelig.
I en ophidsende samtale med en journalist får han hjertestop og kommer på hospitalet. Han kigger rundt i lokalet og får øje på en kvinde, hun fortæller ham at han er død og hun er en engel.
Thorvald siger hun skal skrubbe tilbage på psyk hvor hun hører hjemme. Englen giver ham en sidste chance for- som usynlig og fri sjæl, at gå rundt og se og høre hvordan hans efterladte reagerer på hans død.
Thorvald opdager at hans famile ikke tager hans dødsfald som han forventede, måske undtagen hans lille datter. Hans død åbner op for nye muligheder for hans efterladte, hans vrede voksne søn, Thorvalds  unge kone og hans bitre og kasserede ekskone.
Erik Clausen er boltrer sig med alle de arketyper som hans film præges af.
Bodil Jørgensen spiller englen. Sønnen spilles af Nicolas Bro af hans unge kone af Marijana Jankovic.
Filmen slutte af med Kim Larsens sang: Fik  du set hvad du ville? Og ja det er jo hele spørgsmålet.
En både alvorlig og morsom film som ser døden fra den dødes side.
⭐️⭐️⭐️⭐️
———–

IT.                                                                       Premiere : 7/9-2017

Reameket af mini tv serien “it” der var filmatiseringen af Steven Kings murstensroman fra 1986,
har været den mest ventede film i 2017.
Denne film er en GYSER, det ved vi der så den første film i 1980erene. Klovnen Pennywiese er lige så uhyggelig i denne film som i den første. Den starter med den lille dreng Georgie,  som vil
sejle i regnvejr i rendestenen , med den båd hans storebror Bill har lavet til ham.Båden ender ved en kloak og da drengen vil tage den ud, kommer klovnen frem i kloakken. Han prøver at lokke Georgie med en rød ballon. Da drengen vil tage båden, flår klovnen armen af ham og trækker ham ned i kloakken.
Så er filmen igang på de første minutter kommer gyset og blir ved. Efter Georgies forsvinden begynder hans storebror den 12 årlige Bill, sammen med sine venner kaldet Tabernes Klub, at efterforske havde der egentlig skete. De opdager at der forsvundet mange andre børn i den lille by Derry. Filmens største kvalitet er  de syv karakterer som vennerne består af, og som hver især må se deres egen største frygt i øjnene, i forsøget på at finde de forsvundne børn.
Man føler at man kender disse drenge med forskellige karakter og evner- den overvægtige historienørd Ben, superhypokonderen Eddie, Beverly med det dårlige rygte og en far der misbruger hende. Samspillet mellem de syv er fantastisk og det fine ved historien, er at den næsten er befriet for voksne. Handlingen foregår i 1980erne og alle børnene har hver især noget de frygter, det nærer den ikoniske psykopatklovn Pennywiese, som er fint spillet af
Bill Skarsgård som formår at give rollen et barnligt præg.
Man kan glæde sig til toeren af filmen, hvor man følger børnene som voksne.
Filmen er tro mod bogen, hvilket jeg ser som en stor fordel.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
————–

Paris må vente.                                               Premiere: 21/9-2017.
—————
Den modne kvinde Anne, spillet af Diana Lane er gift med en succesfuld og travl filminstruktør,
Spillet af Alec Baldvin . Ved et tilfælde kommer hun til at køre fra Cannes til Paris i en gammel sportsvogn, sammen med sin mands kollega den livsglade og gourmet interesserede franskmand Michael.
Køreturen er sat til 7 timer, men bliver p.g.a. Den gamle bil og det smukke landskab til en 2 dages tur, fyldt med mad og vin og lidt romantik. Anne begynde at indse, at livet burde indeholde meget mere end en travl hverdag, som vedhæng til sin altid fraværende og optagede mand.
Filmen er instrueret af Francis Ford Coppalas kone, Eleanor Coppala og det er hendes debutfilm.
Filmen når aldrig ud med sit budskab og bliver bare til en rodet køretur. Langtrukkent og kedelig.

⭐️⭐️
—–