Før Frosten
========
Drama/Dansk
Instruktør: Michael Noer
Premiere: 10.01.2019

Filmen foregår i midten af 1800-tallet hvor vi følger bonden Jens, der på grund af sin fattigdom må træffe et yderst svært valg.
Jens er enkemand, han har en ung datter Signe og og forsørger også sin søsters to sønner. Da høsten slår fejl må Jens se i øjnene, at hans lille familie sikkkert ikke vil overleve den strenge vinter der står for døren.
Jens laver en aftale med storbonden på nabogården, han skal overtage Jens gård og jorder mod at han gifter sig med Signe, og lover at tage sig af resten af den lille familie.
Hans plan får dog store konsekvenser, da det der foregår på storbondens gård bliver starten på Jens moralske undergang.
Jesper Kristensen der spiller Jens, har modtaget store priser for denne film bl.a Chicago International filmfestival har givet ham en pris.Denne film bliver af mange betragtet som hans bedste filmrolle nogensinde.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
===========

Unge Astrid
=========

Drama/Svensk
Instruktør: Pernille Fischer Christensen
Premiere: 31.01.2019

Denne film handler om Astrid Lindgrens liv som helt ung, længe inden hun bliver en verdensberømt forfatter.
Hun vokser op i en lille by i Sverige i en aldmindelig og religiøs familie. Astrid er en livsglad og meget fantasifuld pige, som drømmer om at blive til noget, gerne journalist.
Hun bliver tilbudt en praktik plads på den lokale avis, som hendes beste venindes far ejer. Redaktøren ligger i en bitter skilsmisse med sin kone nummer to, den første er død, og han han seks børn.Der opstår følelser mellem den modne mand og Astrid der kun er 16 år. Da Astrid bliver gravid, må hun forlade hjemmet og den religiøse mor, som kke tåler skammen.Redaktøren giver hende penge og hun tager til Stockholm, og da hun skal føde rejser hun til København og efterlader sin søn hos en plejemor.
Astrid prøver at bibeholde kontakten til sønnen, men rejser til Danmark er dyre, og hun har næsten ingen penge.hun bliver ved med at kæmpe, for at få sønnen hjem til sig.
Astrid spilles af Alba August- Bille Augusts datter og hun gør det fremragende.
Man mener Astrid Lindgren skrev alle sine fantastiske børnebøger, som altid tog børnenes parti, fordi hun som ung stod med den smerte det er, at skulle forlade sit barn.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
==========